User Tag List

Thanks useful information Thanks useful information:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: 70-200mm F/4 IS USM Owners - MF Issue?

  1. #1
    Member
    Join Date
    13 Oct 2009
    Location
    Melbourne
    Posts
    76
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    70-200mm F/4 IS USM Owners - MF Issue?

    Hey guys,

    Just wondering if anyone else has noticed that when manually focussing their 70-200mm that it sometimes "slips"? ie you turn the focus ring and nothing happens? It tends to only happen if I turn the ring quickly, which is rare, but it's still annoying. Is it just my lens or is this part of the design? Everything else works great, just when I focus by man rather than by machine. I've also noticed that the AF seems slow, tho I don't really know for sure as my only reference point is my 17-40.

  2. #2
    Member
    Join Date
    26 Aug 2010
    Location
    Brisbane
    Posts
    252
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Not something I've ever experience with mine.
    If it's under warranty get it checked.
    Mark

    Canon 70D w/Grip l Canon 60D w/Grip l EF 100-400 f4.5-5.6L IS USM l EF 70-200 f4L IS USM l EF-S 15-85 f3.5-5.6 IS USM l EF 100 f2.8 USM Macro l EF-S 18-55 f3.5-5.6 IS STM l EF 50 f1.8 II l Canon EF-S 10-22 f3.5-4.5 USM l 430 EX II Flash l Rode Stereo VideoMic l Manfrotto 055XPROB + 498RC2 Tripod l Benro MP-96 M8 Monopod l Lowepro Vertex 200 AW Backpack l Lowepro Pro Runner 300 AW Backpack l PS CS5 Extended l Lightroom 4.3

  3. #3
    Member sdenness's Avatar
    Join Date
    24 Aug 2010
    Location
    Melbourne
    Posts
    8
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Doesn't seem to happen with mine.

    AF is reasonably fast, although if it hunts through the whole focal range it takes longer than I want. I normally set the focus delimiter.

  4. #4
    Member
    Threadstarter

    Join Date
    13 Oct 2009
    Location
    Melbourne
    Posts
    76
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hmmm... Unfortunately it's secondhand. Others have said it seems faulty or worn so maybe I should go back to the seller.

  5. #5
    Member MightyOz's Avatar
    Join Date
    29 Jun 2010
    Location
    Perth
    Posts
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeah good idea, i've had mine for a awhile now and never noticed that happening.

  6. #6
    Member gje38752's Avatar
    Join Date
    16 Jan 2010
    Location
    Lake Cathie
    Posts
    106
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Have same lens, never a problem, both man or auto focus smooth and very quick.

  7. #7
    Member
    Join Date
    30 Dec 2009
    Location
    Johannesburg
    Posts
    266
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nope mine's fine
    Regards
    Bodies : Canon 450D, Canon 7D
    Lenses : Canon 15-85 f3.5-5.6 IS USM, Canon 100mm F2.8 Makro USM, Canon 24-70 L F2.8 USM, Canon 70-200 L F4, Canon 100-400 L F4.5-5.6L IS USM
    Editing : Photoshop CS5

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •