User Tag List

Thanks useful information Thanks useful information:  4
Results 1 to 14 of 14

Thread: Urgent Help Needed - Photoshop cs3

  1. #1
    Member Sammi's Avatar
    Join Date
    29 Apr 2007
    Location
    western suburbs of melbourne as of 13/5/2010
    Posts
    157
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Exclamation Urgent Help Needed - Photoshop cs3

    I have had this same problem befor but not to this extent, I cannot save to jpg, it will only let me save in TIFF and other things i have no idea about, The last time i had this problem it was pointed out to me that photoshop didnt save jpeg if the photo was 16bit and to change it to 8bit, well this time around even thats not working the only way i can save as a jpeg is to save for web/device but then this stripps the meta data which i need still attached... I am in need of urgent help as i Need to send these photos of to be printed for my assignment.. TIA
    Canon 50d - 300d backup - 28/135mm IS usm - 50mm 1.8 - ettl flash - Assortmant of other stuff I hardly use
    I think a photography class should be a requirement in all educational programs because it makes you see the world rather than just look at it. ~Author Unknown

  2. #2
    Arch-Σigmoid Ausphotography Regular ameerat42's Avatar
    Join Date
    18 Sep 2009
    Location
    Nthn Sydney
    Posts
    16,629
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Does the image contain layers? If so, flatten these.
    CC, Image editing OK.

  3. #3
    Administrator ricktas's Avatar
    Join Date
    24 Jun 2007
    Location
    Hobart
    Posts
    15,624
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Yep, flatten all layers, make sure it is 8-bit and it should work
    "It is one thing to make a picture of what a person looks like, it is another thing to make a portrait of who they are" - Paul Caponigro

    Constructive Critique of my photographs is always appreciated
    Nikon, etc!

    RICK
    My Photography

  4. #4
    Member
    Threadstarter
    Sammi's Avatar
    Join Date
    29 Apr 2007
    Location
    western suburbs of melbourne as of 13/5/2010
    Posts
    157
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nope no layers at all... this is why im baffled

  5. #5
    Administrator ricktas's Avatar
    Join Date
    24 Jun 2007
    Location
    Hobart
    Posts
    15,624
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    how big is the photo? JPG is designed for smaller versions, so if it is say 7000 pixels wide and 150MB, you may be reaching the boundaries of what JPG can do. I know with my version of PS, it would sometimes give me a warning that the file was to big.

  6. #6
    Member
    Join Date
    12 Feb 2008
    Location
    Brisbane
    Posts
    7,831
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    There are two ways to create a JPEG, save as and save for web and other devices - you tried both ?
    Darren
    Gear : Nikon Goodness
    Website : http://www.peakactionimages.com
    Please support Precious Hearts
    Constructive Critique of my images always appreciated

  7. #7
    Member
    Threadstarter
    Sammi's Avatar
    Join Date
    29 Apr 2007
    Location
    western suburbs of melbourne as of 13/5/2010
    Posts
    157
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Save for web allows me too... but strips camera data which i need intact
    save as wont

  8. #8
    Arch-Σigmoid Ausphotography Regular ameerat42's Avatar
    Join Date
    18 Sep 2009
    Location
    Nthn Sydney
    Posts
    16,629
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Also, have a look @ Image-Mode. Check that it's not Indexed Color, Lab Color, or Multichannel.
    (Yeah, I 4-got 2 mention this b-4. But then how about a description of your process, or we could be guessin' till...)
    Last edited by ameerat42; 03-11-2011 at 10:42am.

  9. #9
    Member
    Threadstarter
    Sammi's Avatar
    Join Date
    29 Apr 2007
    Location
    western suburbs of melbourne as of 13/5/2010
    Posts
    157
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nope its at RGB.. sorry replys are short but have a sick screaming 3mth old in arms.

  10. #10
    Arch-Σigmoid Ausphotography Regular ameerat42's Avatar
    Join Date
    18 Sep 2009
    Location
    Nthn Sydney
    Posts
    16,629
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    OK. Fair enough. When you get a moment...

  11. #11
    Member
    Threadstarter
    Sammi's Avatar
    Join Date
    29 Apr 2007
    Location
    western suburbs of melbourne as of 13/5/2010
    Posts
    157
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    open Raw in Canon digital photo professional - transfer to ps CS3 - convert to working profile (rgb) - change for 16bit to 8 bit -Make Layer - free transform - crop - flatten image - Save as.... well thats the gist of it i dont actually save as i need to save Jpeg

  12. #12
    Arch-Σigmoid Ausphotography Regular ameerat42's Avatar
    Join Date
    18 Sep 2009
    Location
    Nthn Sydney
    Posts
    16,629
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    When u open it in DPP what do you do to the file just before transferring it to CS3. Is it still a raw file then? I guess CS3 is reading the CRF and you're still working on the CRF right up till Save As.. time??

    If this is the case, tick the box which says "As a Copy". You will then have all available formats in your Format option.

  13. #13
    Member
    Threadstarter
    Sammi's Avatar
    Join Date
    29 Apr 2007
    Location
    western suburbs of melbourne as of 13/5/2010
    Posts
    157
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks Ameerat this seems to be working atm.. I dont know why its suddenly doing this as this has been my workflow since i got my 50d, only thing i can think of is my 12yr old was on here the other day and might have changed something

  14. #14
    Member
    Threadstarter
    Sammi's Avatar
    Join Date
    29 Apr 2007
    Location
    western suburbs of melbourne as of 13/5/2010
    Posts
    157
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oh and to answer you question to the DPP. normally I dont do anything i just use the DPP to see if its the raw file i want.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •