User Tag List

Thanks useful information Thanks useful information:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: error on brand new 7 d

  1. #1
    Ausphotography Veteran
    Join Date
    18 Aug 2010
    Location
    shepparton
    Posts
    2,682
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    error on brand new 7 d

    i am getting an error 50 coming up when i try shooting in auto
    the flash pops up and then the error comes up straight away
    i shoot manual any way but if theres a prob i would like to no
    i put the external flash on and tried and shoots fine
    i have tried the manual but my contretation is all over the place at the moment
    any one got any ideas
    cheers macca

  2. #2
    Ausphotography Regular agb's Avatar
    Join Date
    15 Sep 2010
    Location
    Cleveland
    Posts
    821
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Have you tried switching the camera off then removing and replacing the battery? That is the only instruction give in the manual.
    The age of entitlement isn't over, it's just over there where you can't get to it.
    When several possibilities exist, the simplest solution is the best.
    "There are no rules" Bruce Barnbaum, The art of Photography
    Graham


  3. #3
    My friends call me Dave
    Join Date
    29 Nov 2008
    Location
    Traralgon
    Posts
    3,656
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gday Macca I don't shoot in auto so I have never had that problem, I googled and all I could come up with is this
    its the same as Grahams answer, Good luck with it

    http://www.termseekinc.com/canon-eos...ror-codes.html
    Canon 7d efs 15-85mm, Sigma 150-500mm. Nicon coolpix 5400


  4. #4
    Sunrise Chaser
    Join Date
    10 Jul 2010
    Location
    Gold Coast
    Posts
    6,346
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hi Macca, I found this bit of info , Have a look at the replys : http://forums.mwerks.com/showthread....0-(&p=67455443
    Canon : 30D, and sometimes the 5D mkIII , Sigma 10-20, 50mm 1.8, Canon 24-105 f4 L , On loan Sigma 120-400 DG and Canon 17 - 40 f4 L , Cokin Filters




  5. #5
    Member
    Join Date
    26 Aug 2010
    Location
    Brisbane
    Posts
    252
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Take it back to where you purchased it and tell them you'd like one that doesn't bring up Err 50 when you're shooting on Auto.
    Mark

    Canon 70D w/Grip l Canon 60D w/Grip l EF 100-400 f4.5-5.6L IS USM l EF 70-200 f4L IS USM l EF-S 15-85 f3.5-5.6 IS USM l EF 100 f2.8 USM Macro l EF-S 18-55 f3.5-5.6 IS STM l EF 50 f1.8 II l Canon EF-S 10-22 f3.5-4.5 USM l 430 EX II Flash l Rode Stereo VideoMic l Manfrotto 055XPROB + 498RC2 Tripod l Benro MP-96 M8 Monopod l Lowepro Vertex 200 AW Backpack l Lowepro Pro Runner 300 AW Backpack l PS CS5 Extended l Lightroom 4.3

  6. #6
    Ausphotography Veteran
    Threadstarter

    Join Date
    18 Aug 2010
    Location
    shepparton
    Posts
    2,682
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    thanks for the replys it will be something simple
    i have been stuffing with it all day
    i will check that thread out william and see what happens
    i never shoot auto any way
    but i still want to no why its doing it
    its pretty hard to take a camera back to hong kong ona a sat to ask them
    i got it grey but still 2 year warranty
    i swap over every year for tax and keep up with new camera
    so i will never be out of warranty

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •