User Tag List

Thanks useful information Thanks useful information:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: slowly gettin there...

  1. #1
    Member
    Join Date
    21 May 2007
    Location
    kadina
    Posts
    139
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    slowly gettin there...

    As ive mentioned in previous threads, ( i havent got the book manual) and find the DWLD manual lacks some basic info, When i take a pic, any mode, the lcd screen lights up Over or under exposures/it flashes,on/off is this normal...!!

    + taking pics in other modes SV/TV/AV/TAV. they always seem slightly dark, even on me computer, wich means PS work...Surely theres something simple ive not set or ?????

    Any info appreciated... Simon.....
    Moto.X
    Pentax K5; + 50-200 DA(SMC);18-50 DA(SMC);Sigma 18-125.Tokina RMC 80-200 Tamrom 18-200

  2. #2
    Member crf529's Avatar
    Join Date
    12 Apr 2011
    Location
    Tamworth
    Posts
    126
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    That's the highlight/lowlight flashing at you. The camera's with my gf at the moment so I can't tell you exactly where it is in the menu's, but it is in there and is easily switched off (once you find it that is lol, i'd say scroll through the menus looking for highlight or something to that effect).

    Not sure on the second point, could you just dial in a tad bit of ev compensation?

  3. #3
    Member
    Threadstarter

    Join Date
    21 May 2007
    Location
    kadina
    Posts
    139
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ALAS, crf529.... Bright/dark area....got it.....

  4. #4
    Member
    Join Date
    01 Dec 2010
    Location
    salisbury
    Posts
    566
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I would leave that funtion on you can`t recover blown highlights, have you downloaded the latest firmware from Pentax.

    With the K7 it lightened the photos but caused highlights to be blown on whites, if there is white in the photo I will dial in -1/5 evo this works ok most of the time.

    Jack.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •