User Tag List

Thanks useful information Thanks useful information:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: RAW images not recording

  1. #1
    Member
    Join Date
    04 Mar 2008
    Location
    Canberra
    Posts
    263
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    RAW images not recording

    I shoot large RAW and medium JPG onto a Sandisc Extreme III 4gb card. Of late there have been instances where some RAW files in a sequence have not been recorded. For example, the first 15 images in a shoot will be both RAW and JPG, with the next three just JPG followed by the rest being recorded in both formats. Can someone please advise what might be happening here and what the solution is? Cheers
    Sean

    Gear: Canon AE-1, EOS 40D & 350D; Sigma 10-20mm f/4-5.6; EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM; EF 85mm f/1.8 USM; EF 100mm f/2.8 USM macro; EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM; 430EX Speedlite; Manfrotto 190XDB with 804RC2 head


  2. #2
    Member
    Join Date
    28 Aug 2008
    Location
    Adelaide
    Posts
    1,913
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hi Sean, have you tried this with another card yet? What camera is it and have you updated the camera to the latest firmware if possible?

  3. #3
    Member
    Threadstarter

    Join Date
    04 Mar 2008
    Location
    Canberra
    Posts
    263
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks JM...an EOS 40D and no, I have not yet uploaded the latest firmware to the camera (it's on the 'puter), nor have I tried with another card...but I will. Cheers

  4. #4
    Member
    Join Date
    19 Jul 2010
    Location
    Brisbane
    Posts
    87
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Please forgive this question - you're not switching the camera to basic mode at any point, are you? Basic mode can't do raw, as far as I know.
    Damien
    My site

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •