User Tag List

Thanks useful information Thanks useful information:  2
Results 1 to 3 of 3

Thread: Canon 7D issue

  1. #1
    Member
    Join Date
    04 Aug 2010
    Location
    Mandurah
    Posts
    806
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Canon 7D issue

    My Canon 7D seems to have developed an issue lately.
    When I am in any of the manual modes, when I press the shutter button I
    have to press it again to take the shot. In either Auto mode it works fine.
    I think I may have inadvertantly changed a setting and damned if I can find
    which one.
    It was working fine last time I used it 2 weeks ago. Any ideas would be
    much appreciated, as it's a pain to operate like this.
    cheers Kerro



    I shoot with Canon cameras and
    Canon and Sigma lenses

  2. #2
    Member
    Join Date
    18 May 2008
    Location
    Bremer Valley
    Posts
    2,570
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Check to see if you've enabled the mirror lockup function Kerro, that might be the issue.
    Canon DSLRs & lenses | Fuji X series & lenses | Ricoh GR


  3. #3
    Member
    Threadstarter

    Join Date
    04 Aug 2010
    Location
    Mandurah
    Posts
    806
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jules, you are a genius. Mirror lockup was the problem. Thanks very much.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •