User Tag List

Thanks useful information Thanks useful information:  0
Results 1 to 3 of 3

Thread: Canon 15-85 won't fit on my Kenko extension tubes

  1. #1
    Member aayling's Avatar
    Join Date
    13 Feb 2010
    Location
    Brisbane
    Posts
    137
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Canon 15-85 won't fit on my Kenko extension tubes

    I have recently upgraded my main lens to a Canon 15-85 EF-S which I am loving. But today I went to put my extension tubes on it and no matter what I tried it didn't fit. The threads were OK it just seemed like the protrusion at th rear of the lens was too long to fit into the extension tubes. Has any one else had this issue or do anyone know if I'm missing something?
    Thanks
    ________________
    Adam
    Canon 400D, Nifty-Fifty, Canon 15-85mm f/3.4-4.5 IS USM, Sigma 150-500mm f/5.6-6.3 DC OS HSM

  2. #2
    Ausphotography Regular agb's Avatar
    Join Date
    15 Sep 2010
    Location
    Cleveland
    Posts
    825
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I have no personal experience of your problem, but since I also have the 15-85 I thought that I would do a quick google. There is a person on the POTN website who has used the lens with the kenko tubes apparently, with focus being the only problem they reported.

  3. #3
    In Training MarkChap's Avatar
    Join Date
    09 Jan 2008
    Location
    Widgee,
    Posts
    2,255
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kenko tubes in the past, used to only fit the EF mount.
    This is the same as my set.

    The new ones will fit the EF-s lenses such as the 15-85.

    It is because the inner part of the tubes are too small to fit the extended rear element of the EF-s lens.

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
    Smoke Alarms Save Lives, Install One Today
    I shoot Canon
    Cheers, Mark


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •