User Tag List

Thanks useful information Thanks useful information:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: Photoshopping in Lightroom

  1. #1
    Member
    Join Date
    03 Dec 2009
    Location
    West Sydney
    Posts
    256
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Photoshopping in Lightroom

    Ok so I get when you edit a raw file in lightroom it creates sidecar info and you can export the image altered and it leaves the original intact, what happens when you goto photoshop on an image thru lightroom, does it do the same thing?
    IE Does it just alter the sidecar xml file or the original, Ive been thru my manual(yes for once I did!) and cannot find a definitive answer?

    Any ideas?

    Thanks
    Grem

    One day I'll take some serious photos, just not today
    Canon 50D | 450D Gripped | 50mm 1.8| 18-55 | 100-300 | Tamron 17-50 f2.8 | 85mm f1.8 | Manfrotto Tripod | Studio Flashies | 430EX | Loads of useless gadgets | All this gear and still no idea.....

  2. #2
    Member
    Join Date
    29 Nov 2008
    Location
    River Murray
    Posts
    727
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hey Grem

    I fumble my way through LR, and know just enough to get me by. My following explanation could be wrong, but it is how I work, and it satisfies my needs.

    When you "Edit in Photoshop", you are making adjustments to the image at the state you left it in in LR, then you will output in the format of your choice after you have finetuned in PS. This will have no affect whatever on the original raw file or the sidecar info in LR.

  3. #3
    Member
    Threadstarter

    Join Date
    03 Dec 2009
    Location
    West Sydney
    Posts
    256
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    thanks Tom

  4. #4
    Member
    Join Date
    12 Feb 2008
    Location
    Brisbane
    Posts
    7,831
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Toms quite right, what I usually do is then sync the folder so that the new file created in ps shows in lr
    Darren
    Gear : Nikon Goodness
    Website : http://www.peakactionimages.com
    Please support Precious Hearts
    Constructive Critique of my images always appreciated

  5. #5
    Member
    Join Date
    24 Jun 2009
    Location
    Northern Beaches, Sydney
    Posts
    2,338
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kiwi if you open it into PS from LR (using the "edit in" function) and then just hit "save" in PS when you're done doesn't it just appear in your LR catalogue without having to sync the folders?

  6. #6
    Member
    Join Date
    12 Feb 2008
    Location
    Brisbane
    Posts
    7,831
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    i dont think so, will have to check now, I think you can choose to stack it as an option tho. It does automatically if you edit with LR adjustments

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •