User Tag List

Thanks useful information Thanks useful information:  2
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 23

Thread: Windows 7 64bit run CS3 & Lightroom 2

  1. #1
    Ausphotography Regular
    Join Date
    28 Dec 2008
    Location
    Penrith
    Posts
    1,335
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Windows 7 64bit run CS3 & Lightroom 2

    Hi Everyone.
    Will Windows 7 64 bit run CS3 and Lightroom 2? Have searched Adobe site and cannot find an answer the the 64 bit part of the question.
    Thanks.
    Carmen

    My Stuff:- Canon 50D l EF 28-80 f2.8-4L
    l EF 100-300 f4-5.6 l Canon 100mm f2.8 macro l Tokina 11-16 f2.8 l Pol. Filter l Flash l Grip l Remote l Tripod l Lightroom 2 l CS3

    Constructive Critique of my photos always appreciated

  2. #2
    Arch-Σigmoid Ausphotography Regular ameerat42's Avatar
    Join Date
    18 Sep 2009
    Location
    Nthn Sydney
    Posts
    16,793
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    In the November 2009 APC Magazine (edition hilighting Win 7), it says on p68...
    "...Backward Compatibility... Most 32-bit applications will work with 64-bit Windows 7... [but] 32-bit drivers won't work with 64-bit Windows 7..."

    Here's a link to APC, bit I haven't searched the article on-line. Am...
    http://apcmag.com/

  3. #3
    Member
    Join Date
    26 Aug 2008
    Location
    Albany WA
    Posts
    122
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A little of subject but if you buy the Full Windows 7 you get both 32 and 64 on the same disk.
    Peter

    am wanting to learn, please feel free to rework my photos

    Pentax K7 / Cosina 24mm f 2.8 mc / Pentax M 50mm f 1.4/ SMC Tokina M 135mm F2.8/ Pentax 17-70mm F4.0/

  4. #4
    Member
    Join Date
    06 Mar 2008
    Location
    Canberra
    Posts
    338
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    i'm running CS4 and Lightroom 2.5 on 64bit windows vista. From memory there was little on the adobe website about it when i purchased. The installers chose the 64bit versions when i ran them.

  5. #5
    Serial Truant.... phild's Avatar
    Join Date
    01 Jun 2008
    Location
    Launceston
    Posts
    531
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I've just upgraded from Vista 64 bit to Win 7pro 64 bit and can confirm both CS4 and Lightroom will run in 64 bit. Once you have them loaded and activated download the latest updates.
    Phil

  6. #6
    Administrator ricktas's Avatar
    Join Date
    24 Jun 2007
    Location
    Hobart
    Posts
    15,641
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Just something for those using them. The Nik Software plugins will not work with the 64bit installations of PS or Lightroom.

    But you can run photoshop in 32bit mode inside a 64 bit installation and they will work. There is more information on this page about issues with the Nik Software plugins for both Mac and PC. This is something I will have to deal with later this week when my new PC arrives.
    "It is one thing to make a picture of what a person looks like, it is another thing to make a portrait of who they are" - Paul Caponigro

    Constructive Critique of my photographs is always appreciated
    Nikon, etc!

    RICK
    My Photography

  7. #7
    Member
    Join Date
    07 Aug 2007
    Location
    Newcastle, NSW
    Posts
    321
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    There's a lot of known bugs running CS3 with Vista 64, I can not imagine Windows 7 64 will be anymore successful.

  8. #8
    Serial Truant.... phild's Avatar
    Join Date
    01 Jun 2008
    Location
    Launceston
    Posts
    531
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Forgot to add, all the Canon Apps, DPP, zoombrowser etc are available in 64 bit versions for download from the Canon Website.

  9. #9
    Ausphotography Regular
    Threadstarter

    Join Date
    28 Dec 2008
    Location
    Penrith
    Posts
    1,335
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks AM. Got the APC mag and had a good read this morning. What a great mag. lots of info and a very big help with Windows 7 64bit.

    Thanks to everyone else who answered.

    Lightroom 2 will run with Windows 7 64 bit
    CS3 will not run with Windows 7 64 bit but CS4 will
    Epson multifunction printers TX710W will run with Windows 7 64 bit

    If this is not correct in any way please let me know.

    I have done so much reading on 64 bit applications in the last two days I probably know more than SOME PC builders (after talking to heaps in the last week). Scary.

  10. #10
    Member
    Join Date
    18 Jun 2009
    Location
    NSW South Coast
    Posts
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Have been wondering the same thing as I am about to update my sytstem...

    Many have success with CS4 under x64 but a google search reveals some people having some issues.

    http://www.google.com/search?q=does+...ient=firefox-a

  11. #11
    Member
    Join Date
    24 Jun 2009
    Location
    Northern Beaches, Sydney
    Posts
    2,338
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    It can be a little tricky to get the scanning functions on your Epson multifunction to work - the trick is to use the Epson drivers and not the Win 7. Unfortunately I didn't save the link but it didn't take long with google to (a) find the right drivers; and (b) get the sequence right of installing / uninstalling drivers.

  12. #12
    Member thelastname's Avatar
    Join Date
    15 Mar 2008
    Location
    Townsville, QLD
    Posts
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Prang View Post
    A little of subject but if you buy the Full Windows 7 you get both 32 and 64 on the same disk.
    You get 2 discs, 1 x 32bit version and 1 x 64bit version.

    Lightroom runs fine on Win 7 64bit, Adobe are well prepared for this.
    Last edited by thelastname; 17-11-2009 at 7:27pm.

  13. #13
    Administrator ricktas's Avatar
    Join Date
    24 Jun 2007
    Location
    Hobart
    Posts
    15,641
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    I have just installed lightroom on a win 7 64bit system and now just starting to install PS CS4.

  14. #14
    Ausphotography Addict Richard Hall's Avatar
    Join Date
    06 Jan 2007
    Location
    Adelaide
    Posts
    5,286
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I don't really use Lightroom anymore, so I can't say how that performs... CS4 on the other hand works just fine on Win 7 Ultimate x64 here.

    I have both 32bit and 64bit CS4 installed as some plug-ins don't work under 64bit CS4 (bloody Nik software), annoyingly. I'll usually just use the 64bit install and switch to CS4 32bit should I really need one of the other plug-ins. My noise reduction app (NoiseNinja) which is my most used plug-in, has an x64 version, so that's cool.
    www.richardhallphotography.com



    Atheism is Myth-understood

  15. #15
    Administrator ricktas's Avatar
    Join Date
    24 Jun 2007
    Location
    Hobart
    Posts
    15,641
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Darksome View Post
    I don't really use Lightroom anymore, so I can't say how that performs... CS4 on the other hand works just fine on Win 7 Ultimate x64 here.

    I have both 32bit and 64bit CS4 installed as some plug-ins don't work under 64bit CS4 (bloody Nik software), annoyingly. I'll usually just use the 64bit install and switch to CS4 32bit should I really need one of the other plug-ins. My noise reduction app (NoiseNinja) which is my most used plug-in, has an x64 version, so that's cool.
    Yep, that is my plan too., both version (64/32) install by default. So will use the 32 bit version for my Nik Software plugins

  16. #16
    Ausphotography Regular
    Threadstarter

    Join Date
    28 Dec 2008
    Location
    Penrith
    Posts
    1,335
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rick, should I install both with Lightroom 2?
    Phoned Adobe today and they said CS3 will work with Windows 7 64 bit -Technical Department.

  17. #17
    Administrator ricktas's Avatar
    Join Date
    24 Jun 2007
    Location
    Hobart
    Posts
    15,641
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    I installed Lightroom 2.5 (which just detected new system as 64bit and did that version) and then did PS, and it installed both without me being asked/needing to say I wanted both. In the menu it has Adobe Photoshop CS4 (64bit) and Adobe Photoshop CS4, so I just pick whichever one i want

  18. #18
    Member
    Join Date
    06 Mar 2008
    Location
    Canberra
    Posts
    338
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by sambob View Post
    Have been wondering the same thing as I am about to update my sytstem...

    Many have success with CS4 under x64 but a google search reveals some people having some issues.

    http://www.google.com/search?q=does+...ient=firefox-a
    One must also note that it's "human behaviour" to complain when there's a problem and not say much when everything works...

  19. #19
    Member
    Join Date
    18 Jun 2009
    Location
    NSW South Coast
    Posts
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Very true!

  20. #20
    Member
    Join Date
    21 Nov 2007
    Location
    Caboolture, Sunshine Coast
    Posts
    264
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    How hard is it to change from 32 to 64 bit Win 7 OS's (i think that makes sense). That is if I install 64bit and CS3 doesn't work how hard is it to change to 32bit?
    Canon 50D - Zuiko 28/2.8 50/1.8 100/2.8 - Tokina 11-16/2.8

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •