User Tag List

Thanks useful information Thanks useful information:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: I want to put a new processor in my computer

  1. #1
    Account Closed
    Join Date
    03 Jul 2007
    Location
    Brisbane
    Posts
    214
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    I want to put a new processor in my computer

    to make the thing a bit faster and make it live a bit longer, I have a Asus p4p800 motherboard, with a intel 2.8Gig cpu, what could i change it for for not to much money.........I know if i go to a computer store i probably get some answers too but i like to know a bit before hand...........

    Thanks for helping



    http://www.xbitlabs.com/articles/mai...-p4p800_2.html

  2. #2
    Member
    Join Date
    19 Jan 2009
    Location
    Cranbourne
    Posts
    232
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    How much Ram do you have in it ?
    Cheers Peter
    Canon 7D...Canon 40D...Canon 24-70L 2.8...Canon 70-200L 2.8...Canon 17-85...Canon 50mm...Speedlights....Tripods...Filters... Battery grips.... And heaps of other stuff


    There are always two people in every picture.. the photographer and the viewer.

  3. #3
    Account Closed
    Threadstarter

    Join Date
    03 Jul 2007
    Location
    Brisbane
    Posts
    214
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 Gig

  4. #4
    It's all about the Light!
    Tech Admin
    Kym's Avatar
    Join Date
    15 Jun 2008
    Location
    Modbury, Adelaide
    Posts
    9,641
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=DYt1Et9MlBChqzLb CPU support Tab.

    Its the older 478 socket so you may have trouble getting a CPU. The CPU's faster than 2.8Ghz were much more expensive.

    My recommendation given the age is not to bother. You have 2GB on a HT CPU.
    You need a newer mobo for Dual Core.
    regards, Kym Gallery Honest & Direct Constructive Critique Appreciated! ©
    Digital & film, Bits of glass covering 10mm to 500mm, and other stuff



  5. #5
    Account Closed
    Threadstarter

    Join Date
    03 Jul 2007
    Location
    Brisbane
    Posts
    214
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Must admit that i had to look up MOBO but i think if i put in a new Mobo and new processor i might as well look for a new Barebox............i hate it when things don't go my way

  6. #6
    Member
    Join Date
    25 Apr 2008
    Location
    Amersfoort, NL
    Posts
    658
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I thought you where considering a MAC, Roof? If so, wouldn't it be a better idea to keep going with what you have now and buy a MAC when you have the money?
    Ciao, Joost

    All feedback is highly appreciated!

  7. #7
    Account Closed
    Threadstarter

    Join Date
    03 Jul 2007
    Location
    Brisbane
    Posts
    214
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by jev View Post
    I thought you where considering a MAC, Roof? If so, wouldn't it be a better idea to keep going with what you have now and buy a MAC when you have the money?
    Yep and still do, that's why i try to make this one a little faster to extend it's life span........

    Still want the mac......but after doing a bit of searching and thinking i want the top and not the middle if that makes sense

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •