User Tag List

Thanks useful information Thanks useful information:  5
Results 1 to 9 of 9

Thread: CC 2015.....Wacom Woes!

  1. #1
    Carpe Diem... Gazza's Avatar
    Join Date
    24 Mar 2013
    Location
    Boring Birdwoodton
    Posts
    5,260
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    CC 2015.....Wacom Woes!

    I'm approximately 6 days into free trialing CC 2015, (thinking of upgrading from CS6) but I'm having
    problems with my Wacom Intuos Pro tablet lagging

    I'm also getting an annoying HUD everytime I press Ctrl, Alt, Shift etc...

    I'm assuming it's a CC problem/setting? I jumped back into CS6 while it was still installed and everything was fine again...



    Actions taken so far;

    - Tried various preferences in CC...I'm sure I could be missing something simple here
    - Completely uninstall Wacom drivers and preferences then started fresh (That did make a slight improvement with lag)
    - Performed a Disk Clean-up. CC 2015 is installed on a small 120 GB SSD, now have 16GB free
    - Uninstalled CS6, just in case
    - The odd restart or two...photoshop and computer
    - Pulled out remaining hair & yelled at the dog (in a polite way)

    Basic System info if this assists?
    Capture.PNG

    Capture1.PNG

    I'm almost convinced that I'm overlooking something basic, any suggestions would be much appreciated

    Cheers ...

  2. #2
    Carpe Diem...
    Threadstarter
    Gazza's Avatar
    Join Date
    24 Mar 2013
    Location
    Boring Birdwoodton
    Posts
    5,260
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I should also add, I've tried the suggestions on Google as well with no success....

  3. #3
    Arch-Σigmoid Ausphotography Regular ameerat42's Avatar
    Join Date
    18 Sep 2009
    Location
    Nthn Sydney
    Posts
    14,859
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1st I would have thought "keyboard driver/s", but you say that you have replaced them.
    That concludes my response, as there is no 2nd point

    But, in lieu of an answer, what is HUD?
    CC, Image editing OK.

  4. #4
    Carpe Diem...
    Threadstarter
    Gazza's Avatar
    Join Date
    24 Mar 2013
    Location
    Boring Birdwoodton
    Posts
    5,260
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by ameerat42 View Post
    But, in lieu of an answer, what is HUD?
    Sorry, HUD = Heads Up Display...The word Alt or Ctrl or whatever key is pressed follows the mouse pointer

  5. #5
    Arch-Σigmoid Ausphotography Regular ameerat42's Avatar
    Join Date
    18 Sep 2009
    Location
    Nthn Sydney
    Posts
    14,859
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    OK, and from what I've just read about these tablets, I agree with your analysis that it is (most probably) a
    CC problem. Apart from that, 0-thing.

  6. #6
    Still in the Circle of Confusion Cage's Avatar
    Join Date
    25 May 2010
    Location
    Hunter Valley
    Posts
    4,562
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Looking at your specs there shouldn't be a problem there.

    Try this link to check your hardware performance, courtesy of Am. http://win-experience-index.chris-pc...indows-10.html

    It should let you know if some part of your set-up is lagging.
    Cheers
    Kev

    D800 & GAS

  7. #7
    Ausphotography Regular Brian500au's Avatar
    Join Date
    03 May 2010
    Location
    Melbourne
    Posts
    1,059
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I was running my wacom tablet on Windows 7 and 8 without problems but when I upgraded to windows 8.1 it all started acting funny. I stopped using it for a while and then upgraded to windows 10 and decided I needed it again. I am using PS cc and LR cc. Apparently you need to fine tune windows first since 8.1 as the pen is more aligned to a touch screen. Anyway once I fine tuned my pen by researching on the web, I have had not problems using it in PS. LR though is a different kettle of fish - lagging something terrible. Reading up once again via the web it would seem this is a problem with LR and not wacom (well maybe wacom drivers).

    In summary no problems with PS cc but only using mouse with LR due to lag.
    Last edited by Brian500au; 29-12-2015 at 8:37pm.
    www.kjbphotography.com.au

    1Dx, 5DsR, 200-400 f4L Ext, 100-400 f4.5-5.6L II, 70-300 f4-5.6L IS, 70-200 f2.8L IS II, 24-70 f2.8L II, 16-35 f4 IS, 11-24 f4L, 85 f1.2L II, 500 f4L IS, 300 f2.8 IS, ∑50 f1.4 A


  8. #8
    I like my computer more than my camera farmmax's Avatar
    Join Date
    28 Mar 2010
    Location
    Central West
    Posts
    1,785
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Is the HUD display only happening in Photoshop CC? I assume you have it disabled in the tablet's Function menu's?

    There seem to have been problems with the wacoms and Photoshop CC, but I thought an update had taken care of that. I'm happy to stick with Photoshop 5.5, because everything works fine and I prefer a hassle free life

  9. #9
    Carpe Diem...
    Threadstarter
    Gazza's Avatar
    Join Date
    24 Mar 2013
    Location
    Boring Birdwoodton
    Posts
    5,260
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks every one -
    Would you believe a simple 'Windows Setting' under 'Pen and Touch' sorted the majority of my problems ...Phew....


    Quote Originally Posted by farmmax View Post
    Is the HUD display only happening in Photoshop CC? I assume you have it disabled in the tablet's Function menu's?

    There seem to have been problems with the wacoms and Photoshop CC, but I thought an update had taken care of that. I'm happy to stick with Photoshop 5.5, because everything works fine and I prefer a hassle free life
    I went through every settings again and again, then finally found the problem, ME!! (I missed the same thing time and time again!!!)
    After altering Windows Settings, I checked/ticked the 'Use Windows Ink' box under 'Mapping' in the tablet properties (why hide it there? ) and alls good now -




    Again, thanks all ... Cheers ...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •