User Tag List

Thanks useful information Thanks useful information:  0
Results 1 to 10 of 10

Thread: Computer Problem

  1. #1
    Ausphotography Regular out n about's Avatar
    Join Date
    11 Jul 2011
    Location
    Briagolong
    Posts
    1,001
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Computer Problem

    Hi all we are having a problem with our macbook pro on which we do all our photo editing... I was hoping that someone on site here may be able to suggest something other than what we have tried. The problem started when I was editing pics on lightroom, I was pushing through with the edits and in a fairly warm room, the computer just crashed and I thought I may have over heated it so let it cool down and although it has restarted a few times since it keeps on crashing and ending up with either the white screen of death or the black equivalent. We are running El Capitan on a late 2011 15"macbook pro 2.7mhz intel quad core processor, 16 gig ram and 1gig radeon graphics. We have ran the apple hardware test and it says all is OK, we have erased the disc and done a complete reinstall of el capitan and although it booted up after the reinstall it crashed again as I started using Lr again. I would appreciate any suggestions you may have.
    Thanks Colin
    Cheers Gayle & Colin

    Give Life your Best Shot.
    http://flickr.com/photos/2blooms/


  2. #2
    Arch-Σigmoid Ausphotography Regular ameerat42's Avatar
    Join Date
    18 Sep 2009
    Location
    Nthn Sydney
    Posts
    16,428
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Do you mean formatted the disk? If not formatted, then have you given it a good malware scan?
    - Just in case there's a nefarious reason for this. If LR seems implicated, how does it go with some
    other heavy-hitting software? Any particular error messages?
    CC, Image editing OK.

  3. #3
    Member torro's Avatar
    Join Date
    21 Sep 2013
    Location
    sydney
    Posts
    74
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    might be an issue with the new operating system and lightroom. Adobe website says there is a conflict with Lightroom 6. suggest you google and follow site advice.

  4. #4
    Arch-Σigmoid Ausphotography Regular ameerat42's Avatar
    Join Date
    18 Sep 2009
    Location
    Nthn Sydney
    Posts
    16,428
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by torro View Post
    might be an issue with the new operating system and lightroom. Adobe website says there is a conflict with Lightroom 6. suggest you google and follow site advice.
    Phew, you're right! I just searched "conflict with Lightroom 6" and there's a LITANY of problems!!! - ALso with Win OSs.

  5. #5
    Ausphotography irregular Mark L's Avatar
    Join Date
    21 Nov 2010
    Location
    magical Mudgee
    Posts
    18,523
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    So you're assuming that Lightroom 6 is being used, and I'm assuming that what ever's being used hasn't had a problem until know (and if so, did you change anything recently)??

  6. #6
    Arch-Σigmoid Ausphotography Regular ameerat42's Avatar
    Join Date
    18 Sep 2009
    Location
    Nthn Sydney
    Posts
    16,428
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Well, let's assume that in their fit of pique at mod tech G and C did not actually say, either.

  7. #7
    Ausphotography Regular MissionMan's Avatar
    Join Date
    28 Feb 2012
    Location
    Melbourne
    Posts
    1,814
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I had similar issues with Lightroom CC about 2 weeks back as well. Lightroom subsequently issued an update that fixed things but for a while I couldn't import anything.
    Last edited by MissionMan; 18-11-2015 at 10:22pm.
    Fuji XT-2, Fuji X-E3, Fuji X100T, Fuji VPB-XT2, Fujinon 16-55 f/2.8, Fujinon 50-140 f/2.8, Fujinon 35 f2, Fujinon 90 f/2, Fujinon 60 f/2.4 Macro, Yongnuo YN560 IV, Yongnuo YN560 TX, Benro C3580T, Mefoto Q00
    https://www.flickr.com/photos/atholhill
    http://www.theoverratedphotographer.com
    https://www.instagram.com/theoverratedphotographer/


  8. #8
    Ausphotography Regular
    Threadstarter
    out n about's Avatar
    Join Date
    11 Jul 2011
    Location
    Briagolong
    Posts
    1,001
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks guys ... Am we did format the hard drive and did a reinstall of lion and then el capitan and it did seem to be running a bit better (ran a video at 8 times speed with no hiccups) then downloaded Lr and then imported our pics from time capsule backup 23000 odd and still no problem but as soon as started a bit of editing the system crashed... we too have read of potential conflicts with Lr 6 as well as some issues with el capitan. We would do another disk format but have ran out of bandwidth only 8gig a month so we have taken it to the shop.. hopefully all will be revealed. Thanks again

  9. #9
    Ausphotography Regular MissionMan's Avatar
    Join Date
    28 Feb 2012
    Location
    Melbourne
    Posts
    1,814
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    There was a note about switching off some piece of functionality in the latest lightroom that would cause it to crash. I think it was the Show Add Photos dialogue under preferences but my crashing was occurring on import. Maybe it's trying to regenerate the previews which is where it is crashing. You can try switch that to manual and see if it helps manually generating previews in smaller batches.

  10. #10
    Ausphotography Regular
    Threadstarter
    out n about's Avatar
    Join Date
    11 Jul 2011
    Location
    Briagolong
    Posts
    1,001
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by MissionMan View Post
    There was a note about switching off some piece of functionality in the latest lightroom that would cause it to crash. I think it was the Show Add Photos dialogue under preferences but my crashing was occurring on import. Maybe it's trying to regenerate the previews which is where it is crashing. You can try switch that to manual and see if it helps manually generating previews in smaller batches.
    Thanks MissionMan i will see what happens when I get it back from the shop... hopefully early next week. If I am still having an issue I will try your suggestion and let you know.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •