User Tag List

Thanks useful information Thanks useful information:  1
Results 1 to 7 of 7

Thread: Problem With Cross-Platform Skype

  1. #1
    Arch-Σigmoid Ausphotography Regular ameerat42's Avatar
    Join Date
    18 Sep 2009
    Location
    Nthn Sydney
    Posts
    14,785
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Problem With Cross-Platform Skype

    The scene:
    I have Win 10 and the latest version of Skype for it.
    A contact has the latest Mac version of Skype on his Mac.
    Everything works as far as normal calls/video/Instant Messaging go...

    But:
    Try to send a file (usually an image) the way you USUALLY do in Skype, and...
    He gets a link to click on, and there he has to sign in again to receive the file
    (at least we think so, as we haven't bovvered to do so).

    And then:
    If he logs into the Windows (7) version of Skype that he has, there is NO SUCH PROBLEM/Step
    involved in sending and receiving the file. It just downloads in his open session of Skype.

    Qs:
    Have other people found this when communicating cross-platform using Skype?
    Is there a simple solution (like use Yahoo Messenger instead)?
    Do you find it is "Improving your Skype Experience"?
    Any good expressions to use in a fit of pique?

    Ta.
    Am.
    CC, Image editing OK.

  2. #2
    Arch-Σigmoid Ausphotography Regular
    Threadstarter
    ameerat42's Avatar
    Join Date
    18 Sep 2009
    Location
    Nthn Sydney
    Posts
    14,785
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thought I'd kick this along. Come on! We don't all use Windows!!

    You use Skype on a Mac? Call your mates who use Windows?

    What happens when you transfer files?

  3. #3
    Ausphotography Regular MissionMan's Avatar
    Join Date
    28 Feb 2012
    Location
    Melbourne
    Posts
    1,620
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    You have a virus called Windows Uninstall Windows and install an anti-virus called OSX.

    Just sent a colleague a file from my windows 10 SP3 and he's on Mac. Didn't have any request to log in so it must be unique to one of the machines.
    Fuji XT-2, Fuji VPB-XT2, Fujinon 16-55 f/2.8, Fujinon 50-140 f/2.8, Fujinon 23 f/2, Fujinon 35 f2, Fujinon 90 f/2, Yongnuo YN560 IV, Yongnuo YN560 TX, Benro C3580T
    https://www.flickr.com/photos/atholhill
    https://www.instagram.com/themissionman/


  4. #4
    Arch-Σigmoid Ausphotography Regular
    Threadstarter
    ameerat42's Avatar
    Join Date
    18 Sep 2009
    Location
    Nthn Sydney
    Posts
    14,785
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I see. Ta MM. Oh, I might add, if he starts up Win 7 on that Mac instead and the Win version of Skype, there's no problem.
    (Do you think a Leopard eats the files)

  5. #5
    Ausphotography Regular MissionMan's Avatar
    Join Date
    28 Feb 2012
    Location
    Melbourne
    Posts
    1,620
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by ameerat42 View Post
    I see. Ta MM. Oh, I might add, if he starts up Win 7 on that Mac instead and the Win version of Skype, there's no problem.
    (Do you think a Leopard eats the files)
    Might be firewall or security settings on Mac.

  6. #6
    Arch-Σigmoid Ausphotography Regular
    Threadstarter
    ameerat42's Avatar
    Join Date
    18 Sep 2009
    Location
    Nthn Sydney
    Posts
    14,785
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ***Woops! Wrong post!***
    Last edited by ameerat42; 13-10-2015 at 4:01pm.

  7. #7
    Arch-Σigmoid Ausphotography Regular
    Threadstarter
    ameerat42's Avatar
    Join Date
    18 Sep 2009
    Location
    Nthn Sydney
    Posts
    14,785
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    UPDATE on problem.

    Here's the go...
    If I send a full sized image file from my camera, or one that is nearly full size (bit of editing in Photoshop)
    the Mac recipient can get it using normal Skype file transfer.

    When I tried with two half-sized files - resampled in Photoshop - that's when he got directed to a Skype website
    to download the file. At that website it asks you to enter all your Skype login first, even though you have a Skype session going.

    Well, that's it!?<>*&^
    Last edited by ameerat42; 14-10-2015 at 1:53pm.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •