User Tag List

Thanks useful information Thanks useful information:  10
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 28

Thread: EXIF in Photobucket

  1. #1
    Ausphotography Regular J.davis's Avatar
    Join Date
    17 Dec 2008
    Location
    Willowbank
    Posts
    1,151
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    EXIF in Photobucket

    Have been losing my EXIF details when transferring to Photobucket,
    Only started a few weeks back, and I have sought assistance from forum members but to no avail.
    So I will ask everyone,
    My EXIF is in lightroom, lightroom to JPEG, but goes missing from JPEG to Photobucket.
    I tried settings and privacy selections without luck, any ideas anyone?
    Regards
    John
    Nikon D750, Sigma 105mm OS Macro, Tokina 16-28 F2.8, Sigma 24-105 Art, Sigma 150-600C,
    Benro Tripod and Monopod with Arca plates

  2. #2
    Administrator ricktas's Avatar
    Join Date
    24 Jun 2007
    Location
    Hobart
    Posts
    15,640
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    EXIF is only available on the 'original' size. So if you uploaded it and then have options for various sizes, none of those other sizes will include EXIF as Photobucket strips in on resize.
    "It is one thing to make a picture of what a person looks like, it is another thing to make a portrait of who they are" - Paul Caponigro

    Constructive Critique of my photographs is always appreciated
    Nikon, etc!

    RICK
    My Photography

  3. #3
    Ausphotography Regular
    Threadstarter
    J.davis's Avatar
    Join Date
    17 Dec 2008
    Location
    Willowbank
    Posts
    1,151
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sorry Rick, nothing done in PB as all work is done before uploading, size settings are as recommended in PB for uploads
    Was working several weeks ago and has now stopped.
    Will private or public make any difference?

  4. #4
    Arch-Σigmoid Ausphotography Regular ameerat42's Avatar
    Join Date
    18 Sep 2009
    Location
    Nthn Sydney
    Posts
    16,786
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Are all your PB images now without exif, John? Can you link two images into this thread: one where it is missing and one where it might still be intact?
    Am.
    CC, Image editing OK.

  5. #5
    Ausphotography Regular
    Threadstarter
    J.davis's Avatar
    Join Date
    17 Dec 2008
    Location
    Willowbank
    Posts
    1,151
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    EXIF missing as of last week


    EXIF intact as of September


    I changed to LR 5.6, but never changed any settings.

    All images saved to disc, have properties intact, so the EXIF goes missing on import to Photobucket.

  6. #6
    Arch-Σigmoid Ausphotography Regular ameerat42's Avatar
    Join Date
    18 Sep 2009
    Location
    Nthn Sydney
    Posts
    16,786
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Strange, John. I combed PB support, esp this page: http://support.photobucket.com/hc/en...ivacy-Settings but could find no direct info on EXIF apart from the Geolocation ref here.
    Have you asked PB themselves?
    Am.

  7. #7
    Ausphotography Regular
    Threadstarter
    J.davis's Avatar
    Join Date
    17 Dec 2008
    Location
    Willowbank
    Posts
    1,151
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Here's an image resized to fit the forum, from my computer. EXIF intact. Camera date is wrong, It was taken yesterday.

    SAM_0765-4.jpg
    Last edited by J.davis; 17-11-2014 at 2:58pm.

  8. #8
    Arch-Σigmoid Ausphotography Regular ameerat42's Avatar
    Join Date
    18 Sep 2009
    Location
    Nthn Sydney
    Posts
    16,786
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yep. I don't think it's something you particularly did. It's def at the PB end of things.
    Am.

  9. #9
    Ausphotography Regular
    Threadstarter
    J.davis's Avatar
    Join Date
    17 Dec 2008
    Location
    Willowbank
    Posts
    1,151
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Asked the question at PB and waited for an answer, three days later I got an email from them advising
    me that the problem must be solved and the ticket is now closed.
    This was the first email I received, so I sent another back, stating the same, and am now waiting for another reply.

  10. #10
    Arch-Σigmoid Ausphotography Regular ameerat42's Avatar
    Join Date
    18 Sep 2009
    Location
    Nthn Sydney
    Posts
    16,786
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Your run of luck is staggering, John!!!

  11. #11
    Loves The Wildlife. Mary Anne's Avatar
    Join Date
    19 Dec 2009
    Location
    Brisbane Southside.
    Posts
    36,065
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Did you not get an instant reply from the PB Robot any way keep us posted.

    Is everything up to date on your computer John like Adobe Flash and Java script they are usually the culprits.
    I can see the exif data on the images I put on today but not the one I put on a few days ago both on the Bird Forum, that is so strange,
    Cannot see it on the plane image up top either yet its there on PB under load more, same as mine its all there too.

    I wonder what is happening from PB to AP..

    I shoot with Canon And Olympus Cameras



  12. #12
    Ausphotography Regular
    Threadstarter
    J.davis's Avatar
    Join Date
    17 Dec 2008
    Location
    Willowbank
    Posts
    1,151
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hi Mary Anne - I got the reply from the auto post, no human, so the robot cancelled the ticket.
    Just done the upgrades to Flash and Java, but the EXIF is still missing.

  13. #13
    Arch-Σigmoid Ausphotography Regular ameerat42's Avatar
    Join Date
    18 Sep 2009
    Location
    Nthn Sydney
    Posts
    16,786
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kick PB and give the Flickr a go? - Just wondering

  14. #14
    Loves The Wildlife. Mary Anne's Avatar
    Join Date
    19 Dec 2009
    Location
    Brisbane Southside.
    Posts
    36,065
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hi John yes something strange going on I just put a post on the macro forum just now and the same thing is happening again the exif data is not there.

    When I click on the exif data this is what I see below and I have no idea what it means.

    Bad JPEG file head, SOI marker not found: 0x3c 0x21 Status = -1

    Unable to extract some or all of the EXIF data, which may have been removed from the image file.

  15. #15
    Loves The Wildlife. Mary Anne's Avatar
    Join Date
    19 Dec 2009
    Location
    Brisbane Southside.
    Posts
    36,065
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    This is crazy as the exif data is now showing on the photos on my Macro Thread where is was not there six hours earlier..
    And its not showing on the other photos in the Bird Forum where it was yesterday.. I have also sent a Request to Photobucket support.

  16. #16
    Loves The Wildlife. Mary Anne's Avatar
    Join Date
    19 Dec 2009
    Location
    Brisbane Southside.
    Posts
    36,065
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Still waiting .....

  17. #17
    Ausphotography Regular
    Threadstarter
    J.davis's Avatar
    Join Date
    17 Dec 2008
    Location
    Willowbank
    Posts
    1,151
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Still waiting .....

  18. #18
    Loves The Wildlife. Mary Anne's Avatar
    Join Date
    19 Dec 2009
    Location
    Brisbane Southside.
    Posts
    36,065
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    John they are certainly a little on the slow side

  19. #19
    Ausphotography Regular
    Threadstarter
    J.davis's Avatar
    Join Date
    17 Dec 2008
    Location
    Willowbank
    Posts
    1,151
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    PB replied and advised how to go about viewing the EXIF data

    Hi John!
    If your photo was uploaded with its corresponding EXIF data, you can access this info within Photobucket.
    First, head to the media detail page for the photo in question (view a single photo). On the bottom right of your screen, you'll see a box that says 'Media Info'. At the bottom of that box, click the 'load more' text to get your photo's information (EXIF data).

    Problems are:-
    a - I don't have a Media detail page
    b- I don't have a Media info box

    Does anyone else have these pages and boxes on their PB page?

  20. #20
    Loves The Wildlife. Mary Anne's Avatar
    Join Date
    19 Dec 2009
    Location
    Brisbane Southside.
    Posts
    36,065
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    John its good to read that you have finally had a reply.

    I got one yesterday nothing like your reply though, I answered and are now waiting a reply from that one.
    Yes John we all have Media Pages, when you go to an Album and click on what photo you want that is your Media Page.
    It will look bigger than this cut down screen capture, my page has Info on top of that head silhouette and see on the right of this image is has Load More




    And when you click Load More your Exif Data is there I also mentioned that in reply 11 up top
    When you wrote to PB did you explain that you could not see the Exif Data on your images that were posted on a Forum.
    I will let you know when my next reply comes, maybe it will be more helpful.



Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •