User Tag List

Thanks useful information Thanks useful information:  1
Results 1 to 3 of 3

Thread: Potential Disaster

  1. #1
    Member
    Join Date
    13 Aug 2009
    Location
    Notting Hill
    Posts
    115
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Potential Disaster

    So my K5 managed to fall off of my tripod and hit hard cobble stones from about 1.5m
    Seems the bracket wasn't quite in right.

    It looks like the lens petal hood took the brunt of the damage (it's in about 4 pieces) and the lens and the body SEEM to be ok (there's just a small scratch on the corner of the body). I've noticed now, though, that in LiveView I can hear a noise from the inside of the body, which I assume is probably the SR motors? I'm not sure if this was happening before or if I'm just noticing it now because I'm paranoid, I've seen some people report the same noise from their K-x's out of the box on the in-tee-nets.

    Are there any diagnostics I can perform on the K5 to check that everything is ok?

    AF seems to work fine, images seem to be clear enough, did I dodge a bullet? Seems to be a rugged unit.

    The lens is a Sigma 18-200 mm 3.5-6.3 DC and also looks to be OK so far, but I haven't done extensive tests yet. It doesn't rattle when I shake it at least! If anyone has any advice on some good tests I could do on this as well I'd be grateful.

    Any advice would be very welcome!

  2. #2
    Member
    Join Date
    13 Feb 2013
    Location
    Canberra
    Posts
    104
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Run a sensor clean, it uses the same system as the SR
    Pentax K-3 | K100D | Q | Q7
    And a large bag'o glass
    Flickr | Blog | 500px

  3. #3
    Member
    Threadstarter

    Join Date
    13 Aug 2009
    Location
    Notting Hill
    Posts
    115
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Would you expect an error if the sensor clean malfunctions? Since it's ultrasonic then there's no indication that it's doing anything other than the OSD. Nevertheless, last night it did show some dust particles and sensor cleaning at least moved them around.
    Last edited by RobertAcres; 28-02-2014 at 2:57am.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •