User Tag List

Thanks useful information Thanks useful information:  0
Results 1 to 16 of 16

Thread: Sony a55 Camera error. Please help.

  1. #1
    Member
    Join Date
    14 Oct 2010
    Location
    Granville
    Posts
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Unhappy Sony a55 Camera error. Please help.

    Hi guys. I was on Paris last week, specifically on the top of Eiffel tower when my a55 suddenly stopped working. It says on the screen on that time "camera error" but now its not even turning on. Any idea what happened? Thanks for helping.

  2. #2
    Administrator ricktas's Avatar
    Join Date
    24 Jun 2007
    Location
    Hobart
    Posts
    15,643
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    without knowing the error code, we could not begin to give advice on this. It could be anything from a battery failure, lens failure, shutter failure or less..or more. generally when a camera displays an error, it will also include some numbers with that error. That error number is what is needed to determine the cause.

    Take it to a Sony service centre.
    "It is one thing to make a picture of what a person looks like, it is another thing to make a portrait of who they are" - Paul Caponigro

    Constructive Critique of my photographs is always appreciated
    Nikon, etc!

    RICK
    My Photography

  3. #3
    Moderately Underexposed I @ M's Avatar
    Join Date
    04 May 2007
    Location
    Marlo, Far East Gippsland
    Posts
    4,911
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Andrew
    Nikon, Fuji, Nikkor, Sigma, Tamron, Tokina and too many other bits and pieces to list.



  4. #4
    Member
    Threadstarter

    Join Date
    14 Oct 2010
    Location
    Granville
    Posts
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks for the reply guys. I am going to bring it to Sony Center today.

  5. #5
    Arch-Σigmoid Ausphotography Regular ameerat42's Avatar
    Join Date
    18 Sep 2009
    Location
    Nthn Sydney
    Posts
    16,811
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by aldrene View Post
    Hi guys. I was on Paris last week, specifically on the top of Eiffel tower when my a55 suddenly stopped working. It says on the screen on that time "camera error" but now its not even turning on. Any idea what happened? Thanks for helping.
    Hmm! How not to enjoy Paris!

    Quote Originally Posted by I @ M View Post
    At least to the extent that lots there have the same problem.

    Quote Originally Posted by aldrene View Post
    Thanks for the reply guys. I am going to bring it to Sony Center today.
    That's about the best you can do. Even in the manual, "Help" is a rarefied gas. It offered the vacuous:
    Camera Error
    System Error
    • Turn the power off, remove the
    battery pack, then re-insert it. If
    the message appears frequently,
    consult your Sony dealer or local
    authorized Sony service facility.
    Bon chance! Aldrene.
    Am.
    Last edited by ameerat42; 08-08-2012 at 5:13pm.
    CC, Image editing OK.

  6. #6
    Member
    Threadstarter

    Join Date
    14 Oct 2010
    Location
    Granville
    Posts
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hello guys. I brought my camera 2 weeks ago at Sony World Centre Sydney and today I went in the Store to ask them what happened to it because they did not rang me for the past 2 weeks. The staff told me that they need to change the board of the camera which will cost me 498 AUD that includes the labor. I am thinking not to go with the repair and instead buy a new camera or a trusted 2nd hand one. I am very disappointed with what happened. Thanks guys for reading.

    *REMOVED*
    Last edited by ricktas; 24-08-2012 at 7:14pm.

  7. #7
    Administrator ricktas's Avatar
    Join Date
    24 Jun 2007
    Location
    Hobart
    Posts
    15,643
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Please read site rules 3-7. New members are not allowed to complain about service etc

  8. #8
    Member
    Threadstarter

    Join Date
    14 Oct 2010
    Location
    Granville
    Posts
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sorry Rick.

  9. #9
    Member
    Threadstarter

    Join Date
    14 Oct 2010
    Location
    Granville
    Posts
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hello guys, *removed* from Sony called me a week ago and said the part that is needed for my camera was not available and they replaced my a55 with a57 with no charge at all. Thanks to *removed* for helping me with this one. Thanks guys.

    *removed comments : please read the site rules 3-7, thanks : admin*
    Attached Images Attached Images
    Last edited by ricktas; 11-09-2012 at 7:21pm.

  10. #10
    Arch-Σigmoid Ausphotography Regular ameerat42's Avatar
    Join Date
    18 Sep 2009
    Location
    Nthn Sydney
    Posts
    16,811
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hope this model gives you trouble-free usage...
    Am.

  11. #11
    Member
    Join Date
    31 Oct 2008
    Location
    Edithvale, Victoria
    Posts
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hope that you dont have any issues with this model. I would of thought that the SLT models had less moving parts.

    I have an A100, A500 and A580 and have never had any issues at all.
    ANdrew

  12. #12
    Formerly : Apollo62 ApolloLXII's Avatar
    Join Date
    07 Aug 2010
    Location
    Montmorency
    Posts
    489
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    You got a much better camera for your a55. I'm in the process of getting an a57 myself to replace my trusty a200.

  13. #13
    Administrator ricktas's Avatar
    Join Date
    24 Jun 2007
    Location
    Hobart
    Posts
    15,643
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Now that is sorted. Show us some photos!

  14. #14
    Member
    Threadstarter

    Join Date
    14 Oct 2010
    Location
    Granville
    Posts
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Sony a55 Camera error. Please help.


  15. #15
    Member
    Threadstarter

    Join Date
    14 Oct 2010
    Location
    Granville
    Posts
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Sony a55 Camera error. Please help.

    Sony a57 + Sony SAL 16-50, Aperture mode F4, auto iso, auto wb, processed in LR4

  16. #16
    Member Minky's Avatar
    Join Date
    13 Feb 2013
    Location
    Valkenswaard
    Posts
    3
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Good pictures. I'm sure the people at the party must be happy with them.

    I'm having a "camera error" problem with my A55 right now and with me it looks like the shutter is stuck. I've seen a number of people reporting having had this problem. Do you know if this was also the case with your camera? I've been in touch with Sony (Netherlands) this morning and they told me they did not find any other such cases in their system. So I'm trying to get some references together to see if they can check if this is a common risk with the A55 or not.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •